torsdag 3. april 2014

Eplemuffins med fyll

Muffinsrøre:

300 g mel
2 dl sukker
2,5 ts bakepulver
2 store egg
1 dl (lett) creme fraiche
1 dl melk
50 g smeltet smør

Fyll:

Nora eplesyltetøy med biter
Freia vaniljekrem

Topping:

1-2 epler
3 ss sukker
1 ss kanel

Bland de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg, creme fraiche, melk og smør. Hell den våte blandingen oppi det tørre og bland til en jevn deig. Ikke pisk mer enn nødvendig.

Fyll 12 store muffinsformer litt under halvfulle. Legg i en stor spiseskje med vaniljekrem og/eller en spiseskje med eplesyltetøy. Fordel så resten av muffisrøren over.

Skrell eple og del opp i tynne skiver, stikk ned skivene i muffinsenen. Dryss over sukker og kanel blanding.

Stekmuffinsene midt i ovnen ved 200 grader i ca 20 min.

Oppskriften stammer fra detsoteliv.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar