225 g hvetemel
400 g sukker
1 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann
2 dl skummet kulturmelk
175 g smør (romtemperert, ikke smeltet)
2 egg
2 ts vaniljesukker
2 dl kakao (60 g kakao synes jeg ble litt sterkt, prøver mindre neste gang)
Glasur
75 g smør (smelt litt i micro'n)
5 - 6 ss kakao
250 g melis
2 ts vaniljesukker
5 ss sterk kaffe eller melk (det er ikke alltid barn er så glad i kaffesmak..)
Du trenger en langpanne, ca 25 x 35 cm. Sett stekeovnen på 180 °C. Bland alle de tørre ingrediensene til sjokoladekaken. Deretter tilsetter du kulturmelk, egg, vann og det romtempererte smøret, gjerne i terninger. Rør alt godt sammen til du får en jevn og fin røre. Dekk formen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen, i ca 35-40 minutter. Avkjøl den.
Til glasuren røres ingrediensene sammen og fordeles jevnt over den deilige brownies-kaken. Du må også gjerne strø litt pynt
på toppen.
Oppskriften er fra Tine.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar