tirsdag 21. mai 2013

Brioche/kanelboller!

12 stk

3 dl melk
50 g gjær
550 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør

smør
sukker
kanel

1 egg til pensling

Varm melken til 37 grader og bland i gjæren.Tilsett eggene. Skjær smøret i terninger og ha det i deigen. Elt deigen til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra bollen. Dekk bollen til med plast og la den stå til heving i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på mykt smør. Dryss over kanel og sukker. Rull sammen til en pølse og skjær 12 skiver. Legg bollene på bakepapirkledde bakebrett eller i et smurt muffinsbrett. Dekk bollene til med et kjøkkenhånkle og la dem etterheve i 30 minutter.  Pensle med et sammenpisket egg.


Stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 min.

1 kommentar: