tirsdag 21. mai 2013

Pizza med tynn bunn, italiensk pizza!


1 pk tørrgjær
2 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
1 ts salt
ca 300 g pizzamel

pizzasaus
ost
skinke
paprika
ananas
mozarella

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olivenolje. Rør inn litt og litt mel. Elt i kjøkkenmaskin til deigen er smidig og elastisk, ca 10-15 min. Sett deigen til heving i 1 time.

Forvarm pizzasteinen: Sett pizzasteinen på rist i kald ovn. Sett steketemperaturen på maks og skru ned til 250 grader når steinen er vamet opp og pizzaen settes inn.

Del deigen i to og kjevle ut en tynn leiv på et trebrett med semulegryn(så glir pizzaen lettere av når du skal ha den inn i ovnen)  Smør på tomatsaus, legg på revet ost, fersk paprika, bøkerøkt skinke i trekanter og ananas.

Stekes ved 250 grader nederst i ovnen i 10-15 min. Når det er 5 min igjen av steketiden legger du på mozarella ost i skiver. Varm steinen litt igjen før du steker pizza nr 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar