150 g smør
3 store egg
7 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
4 dl lettrømme
3/4 dl melk
Smelt
smøret i en liten kjele og avkjøl noe. Skill eggene. Pisk sammen
eggeplommene, sukker og ca halvparten av det smeltede smøret. Rør ut
kakaoen i resten av det smeltede smøret. Bland inn i røren. Rør deretter
inn rømmen (bruk stålvisp, slik at deigen blir helt
jevn). Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre i deigen sammen
med melken og bland videre til en jevn og klumpfri deig. Pisk
eggehvitene stive. Vend eggehviteskummet inn i deigen i 2-3 omganger.
Rør forsiktig.
Fordel deigen jevnt utover i en langpanne ca, 25x35cm eller i muffinsformer. Stek langpannen nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekte). Avkjøl kakebunnene helt i formen. Muffinsene stekes i ca 20 min.
Halv porsjon gir 24 små muffins
SvarSlett75 g smør
2 små egg
3 1/2 dl sukker
35-40 g kakao
3 1/2 dl mel
1 1/2 Ts bakepulver
1 1/2 Ts vaniljesukker
2 dl rømme
0,4 dl melk