tirsdag 21. mai 2013

Saftig sjokoladekake eller muffins!

150 g smør
3 store egg
7 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
4 dl lettrømme
3/4 dl melk

Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl noe. Skill eggene. Pisk sammen eggeplommene, sukker og ca halvparten av det smeltede smøret. Rør ut kakaoen i resten av det smeltede smøret. Bland inn i røren. Rør deretter inn rømmen (bruk stålvisp, slik at deigen blir helt jevn). Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre i deigen sammen med melken og bland videre til en jevn og klumpfri deig. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehviteskummet inn i deigen i 2-3 omganger. Rør forsiktig.
 Fordel deigen jevnt utover i en langpanne ca, 25x35cm eller i muffinsformer. Stek langpannen nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekte). Avkjøl kakebunnene helt i formen. Muffinsene stekes i ca 20 min.

1 kommentar:

  1. Halv porsjon gir 24 små muffins

    75 g smør
    2 små egg
    3 1/2 dl sukker
    35-40 g kakao
    3 1/2 dl mel
    1 1/2 Ts bakepulver
    1 1/2 Ts vaniljesukker
    2 dl rømme
    0,4 dl melk

    SvarSlett