fredag 24. mai 2013

Eplehorn

Stekes ved 225 ºC, midt i ovnen i 10 - 15 min.
36 stk.

50 g gjær
4 dl melk
100 g kesam med vanilje
75 g mykt smør
1 ½ dl sukker
½ ts salt
2 egg
1 kg hvetemel


Eplemos
10 epler
½ dl vann
1 ½ dl sukker
litt sitronsaft


Løs opp gjæren i lunken melk. Tilsett kesam, mykt smør, sukker, salt, egg og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca. 40 min.

Eplemos: Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Kok opp eplene med vann og sukker. Kok til en glatt mos. Smak evt. til med mer sukker. For å holde fargen lys tilsett litt sitronsaft.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del deigen i 6 emner.
Kjevle hvert emne ut til runde leiver. Skjær ut 6 spisser/trekanter og legg en liten skje eplemos på den bredeste enden av spissen/trekanten. Rull sammen fra den brede enden mot spissen.
Legg hornene på bakepairkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca. 30 min.

Pensle med egg og dryss evt. på perlesukker. 
Stek hornene midt i ovnen, ved 225 ºC i 10-15 min. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar