Stekes ved 225 ºC, midt i ovnen i 10 - 15 min.
36 stk.
50 g
gjær
4 dl
melk
100 g
kesam med vanilje
75 g
mykt smør
1 ½
dl sukker
½ ts
salt
2 egg
1 kg
hvetemel
Eplemos
10
epler
½ dl
vann
1 ½
dl sukker
litt
sitronsaft
Løs opp gjæren i lunken melk.
Tilsett kesam, mykt smør, sukker, salt, egg og mesteparten av melet. Elt til
deigen blir smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen
heve i ca. 40 min.
Eplemos: Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene
i båter. Kok opp eplene med vann og sukker. Kok til en glatt mos. Smak evt. til
med mer sukker. For å holde fargen lys tilsett litt sitronsaft.
Ta deigen ut på melet bakebord.
Del deigen i 6 emner.
Kjevle hvert emne ut til runde
leiver. Skjær ut 6 spisser/trekanter og legg en liten skje eplemos på den
bredeste enden av spissen/trekanten. Rull sammen fra den brede enden
mot spissen.
Legg hornene på bakepairkledt
stekebrett, dekk til og etterhev i ca. 30 min.
Pensle med egg og dryss evt. på
perlesukker.
Stek hornene midt i ovnen, ved
225 ºC i 10-15 min. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar