tirsdag 21. mai 2013

Sjokolademousse kake!


Sjokoladebunn:
3 egg
3 1/2 dl sukker
160 g smør
2 1/4 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
6 ss kakao

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt forsiktig hvetemel, bakepulver og kakao i eggedosisen. Rør forsiktig i smøret. Fyll røren i en 24 cm springform med bakepapir i bunnen. Smør kantene og bakepapiret med smør.

Stekes ved 175 grader i 30-35 min. Avkjøl kaken helt.

Sjokolademousse:
3 dl kremfløte + fløte til pynt
375 g sjokolade (f.eks. 250 g mørk kokesjokolade og 125 g lys kokesjokolade )
6 eggeplommer
3 eggehviter
150 g melis
4 plater gelatin

Pisk fløten til krem og sett kremen i kjøleskapet. Smelt sjokoladen i vannbad. Rør i sjokoladen underveis. Stivpisk eggehviter og melis. Bland sammen eggeplommene med den smeltede sjokoladen.Vend kremen inn i sjokoladen. Smelt bløtlagte gelatinplater i så lite kokende vann som mulig og bland de godt inn. Vend så forsiktig i den stivpiskede eggehviten.

Sett kakebunnen på et fat. Sett ringen av springformen oppå og hell over sjokolademoussen. La kaken stå kjølig natten over. Skjær løs kakeringen og pynt kaken med pisket krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar