onsdag 22. mai 2013
Verdens beste boller!
Stekes ved 200 grader, midt i ovnen i 10-15 min.
ca. 36 stk
1 liter H-melk
300 g melis
100 g smør
2 pk tørrgjær for søte deiger
2 egg
1,5 kg hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
3 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
rosiner
Kok opp melk, melis og smør. Avkjøl til ca. 40 grader. Bland i tørrgjær. Pisk lett sammen eggene og bland det våte og det tørre sammen i en kjøkkenmaskin. Elt i minst 5 min.
Bak ut bollene. (Jeg lager 3 brett a 12 boller. De blir ganske store. De veier rundt 80 g.)
Putt noen rosiner i hver bolle under utbakingen og la de heve under plast og klede i 1,5 til 2 timer.
Pensle med egg og stek som anvist.
Etiketter:
gjærbakst
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar