tirsdag 21. mai 2013

Nan-brød!



1 pk tørr gjær
4 ss lunken melk
2 ss sukker

450 g hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
1,5 dl melk
1,5 dl yoghurt naturell
1 egg, sammenvispet
2 ss smeltet smør

Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle og la blandingen stå lunt noen minutter, til det begynner å skumme.

Ha alt det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i en kjøkkenmaskin, i ca 10 minutter, til du har en blank og smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i ca en time, til dobbel størrelse.

Ca 20 minutter før du skal steke brødene setter du en bakesten (eller stekebrett) i stekovnen og setter termostaten på maksimal steketemperatur.

Ha deigen på melet underlag og elt eventuelt inn litt mere mel om deigen er litt løs. Del opp deigen i 8 eller færre emner som trilles til boller. Kjevle bollene ut til flate, litt avlange brød, ca 3-5 mm høye. Strø eventuelt på litt nigellafrø som kjevles lett inn i brødet slik at det ikke løsner under stekingen. 

Legg 3-4 nanbrød på den varme bakestenen eller stekebrettet, og sett det umiddelbart inn i ovnen.  Stekes i 3-5 minutter litt høyt i ovnen, til de er ferdigstekt. 
Avkjøl nanbrødene på rist. Oppbevares under et klede eller aluminiumsfolie frem til de skal serveres. Kan også fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar